Een Travellerspoint blog

'Scue me' in Bangcock

sunny 30 °C

Het Engels van de Thai is en blijft grappig. Excuse me, wordt al snel `scue me` en dat lijkt op screw me. Hun Engels is charnant, hun verkoopskwaliteiten evenzeer en dat maakt dat ze met de glimlach omgaan met de actuele overstromingen. Want oja, het staat hier onder water. Na een korte rit vanaf de luchthaven dropte de taxi ons terstond af in overstroomd gebied. Het water stond er gelukkig maar kuitjeshoog en met onze alles verslindende teva`s trotseerden we dan ook zonder problemen de fel gevreesde floods. (ja - we zijn gezwicht voor de teva, en ja, het blijft nog steeds archilelijk schoeisel). DSCN0754

DSCN0754


L`aventure commence ici. Zo dacht ook ons Franse reisgezellin Margot erover. We hadden haar net op tijd uit het vliegtuig geplukt alvorens ze in haar eentje aan de survivaltocht zou beginnen.
margot from paris

margot from paris

Na enkele mooie staaltjes miscommunicatie met de plaatselijke bevolking, kwamen we aan in ons hotel Sawasdee Smile Inn. We besloten nog even met Margot een indruk van het nachtleven op te snuiven. In de party street Khao San Road kregen we meermaals het voorstel een pussy chopstick uit te proberen… Meer hierover bij terugkeer in Bangkok.

In ons hoofd zou onze reisroute als volgt lopen: na Bangkok leutig Laos verkennen, daarna voet aan wal zetten in het mysterieuze Myanmar om via de Aziatische tijgerstad Kuala Lumpur down under te gaan. Na Melbourne en Australie zouden we dan nog een weekje in Bangkok kunnen uitrusten. Maar het aanhoudend overstromingsgevaar in Bangkok deed ons anders beslissen.
_MG_0303

_MG_0303


We boekten een vlucht naar de huidige hoofdstad van Myanmar en vanaf 26 oktober stippelden we vanuit Yangoon onze trip in het voormalige Birma uit.

We moesten ons visum dan nog wel in orde brengen en dat gaf ons meteen de kans om snel nog een attractie in Bangkok mee te pikken. Het werd een blitzbezoek aan het in goud gehulde Grand Palace, alwaar het dragen van gepaste kledij een must was. Getuige daarvan Leslie als gevangenisbewaker.... mooi, monniken en machtig, dat volstaat als beschrijving van de Grand Palace. Laat de beelden voor zich spreken. Het zou lang niet het laatste goud zijn dat we zouden zien in het verre oosten...
Grand Palace

Grand Palace


Grand Palace

Grand Palace

]
grand palace bangkok

grand palace bangkok

Volgende keer: nieuws uit het vriendelijke en intrigerende Myanmar...

Geplaatst door leslie28 8:36 Gearchiveerd in Thailand Tagged waterfalls Reacties (4)

Droog in Myanmar

sunny 35 °C

Hallo,

even laten weten dat we veilig uit Bangkok weg geraakt zijn ondanks de overstromingen. We hebben de tweede dag in bangkok vrij snel besloten om vlucht naar Myanmar te nemen. Daar zijn we eergisteren aangekomen. Vandaag hier op nieuws gehoord dat situatie in Bangkok minder erg is dan ze dachten. Het water stond op sommige plaatsen tot aan onze enkels, hotel enzo was nog wel droog toen we vertrokken.

Nu dus in Myanmar met trage internetverbinding door netwerkproblemen hier. De eerste blogpost over Bangkok volgt, samen met een eerste impressie uit Myanmar. We zijn bezig aan een verslagje met beeldmateriaal en daar is wat meer tijd voor nodig!

grts x

myanmar beer

myanmar beer

Geplaatst door leslie28 8:55 Gearchiveerd in Myanmar Reacties (1)

We tellen af...

rain

De dozen zijn ingepakt, de valiezen ei zo na.
De kasten zijn leeg, het bed wacht op de afbraak.
Morgen vertrekt de inboedel naar Aartselaar.
De bewoners van de Kloosterstraat 152 - 1 vertrekken enkele dagen later...

Het komt dus heel dichtbij die zondag 23 oktober. Die dag stappen Leslie en Sacha de vlieger op naar Bangkok. We beginnen daar onze zotte trip van 4 maand en een week doorheen het mooiste van Zuid-Oost-Azië (Thailand, Laos, Myanmar, ...) en het boeiendste van Australië.

Stay tuned voor meer nieuws vanuit de eerste bestemming... het verre oosten!

Foto_169.jpg

Geplaatst door leslie28 3:45 Gearchiveerd in België Reacties (3)

(Berichten 31 - 33 uit 33) « Pagina .. 2 3 4 5 6 [7]