Een Travellerspoint blog

No worries in 2012

eerste verslag from down under

sunny 40 °C

Omdat verandering je zintuigen op scherp stelt, besloten we onze trip verder te zetten aan de andere kant van de evenaar. Down under was de zomer al van start gegaan en werden de kangoeroes al volop op de bbq – stellen geworpen. Surfers smeerden er hun sixpack nog snel even in met bruinsel alvorens het woeste water in te gaan. En iedereen bracht zijn huis, outfit en vuurwerk al in gereedheid voor het aanstormde en erg gevreesde nieuwe jaar dat hier weldra – en 9 uur vroeger dan in België – haar intrede zou doen.
large__MG_8209__1280x853_.jpg
Welkom in Australië, Melbourne!
Voor we ons huis op wieltjes zouden oppikken in Hippie land dwaalden we eerst nog enkele dagen rond in deze metropool met haar smeltkroes aan nationaliteiten. De temperaturen bereikten een sobere 40 graden dus het zomergevoel was dan ook instant aanwezig.
Melbourne oogt erg Amerikaans met haar brede, propere straten, vele parken en grote 4x4 die er rond cruisen. Zoals bijna in elke grote stad kabbelt ook hier een rivier (de Yarra rivier in dit geval) doorheen de straten waarlangs je zalig kan kuieren. Verder lijkt het alsof ze een horde briljante architecten op the city hebben losgelaten om er enkele magnifieke gebouwen neer te poten. Een wandeling door de stad is dan ook een lust voor de ogen!
large__MG_8136__1280x853_.jpglarge__MG_8200__1280x853_.jpglarge__MG_8103__1280x853_.jpglarge__MG_8098__1280x853_.jpglarge_DSCN3548__1280x960_.jpg
Naast de architecturale hoogstandjes waren ook de prijzen hier een echte eye-opener! Verblijven in een dorm (kamer met meerdere stapelbedden) met gemeenschappelijke badkamer kost al gauw 37 dollar per persoon. Een simpel broodje als lunch? 7 dollar aub. Met een biertje erbij komt er nog eens 5 of 6 dollar bij. Auwch! De zoektocht naar een dichtstbijzijnde markt en Aldi begon dus al onmiddellijk op dag 1!
De Victoria Market is tot op heden nog steeds de oudste markt van Melbourne (opgericht in 18…) Onder gracieuze, hangers in Victoriaanse stijl vind je al het nodige terug om jezelf van een degelijke, smakelijke en zelfs vrij budgettaire maaltijd te voorzien.

Gelukkig hebben de overprijsde hostels meestal een goed geëquipeerde keuken waar de backpacker zelf zijn eten kan koken desgewenst opwarmen. Op het rooftop terrace van onze hostel had je bovendien een damn-fine uitzicht over de skyline van Melbourne! En op het bbq-stel dat je overal gratis wordt aangeboden, kan je jezelf al meteen opwerken tot professionele BBQ-er (Ozzies kennen een echte bbq-cultuur!).
large_DSCN3563__960x1280_.jpglarge_DSCN3568__1280x960_.jpglarge__MG_8112__1280x827_.jpglarge__MG_8116__1280x853_.jpglarge__MG_8122__1280x853_.jpg
Buiten onze zoektocht naar goedkoop eten, verrijkten we onszelf nog cultureel in één van de vele fantastische musea die deze stad rijk is. Van klassiek tot modern, abstract tot filmisch, u vraagt, Melbourne biedt het u - en bovendien meestal geheel gratis, - aan!
een regenachtige dag in Melbourne of optisch bedrog, waargenomen vanuit een museum...?

een regenachtige dag in Melbourne of optisch bedrog, waargenomen vanuit een museum...?


Omdat ‘gratis’ onze nieuwe leuze is geworden, namen we zoals elke doorwinterde toerist de stads shuttlebus die je anderhalf uur lang GRATIS mee op ronde neemt door haar stad! Starten doe je op het Federation Square waar die bewuste avond ook het grote vuurwerk spektakel zou plaatsvinden.

Vuurwerk? Zijn we opnieuw in Azië? Ma nee jom, het is oudjaar natuurlijk.
Dat brengt ons naadloos bij de overgang naar het nieuwe (laatste?) jaar, aka 2012!
Na een lekkere Teppanyake Japanse maaltijd, sprongen we op de tram richting het feestgedruis! Van een sympathieke Ozzie (want dat zijn ze wel, die Ozzies, steeds erg vriendelijk & behulpzaam) kregen we te horen hoe we konden ontsnappen aan de zatte meute (500.000 in getale) die het Federation square zouden bevolken die avond. Uiteindelijk kwamen we terecht in een opgekuiste hangar die dienst deed als locatie voor een underground dansfestijn! Lokale bands brachten er enthousiast hun nummers en punkers sprongen hysterisch in het rond.
het aftellen begon al van s'middags in de stad

het aftellen begon al van s'middags in de stad


op avonden als oudjaar misten we toch wel familie en vrienden rond de tafel!

op avonden als oudjaar misten we toch wel familie en vrienden rond de tafel!


large_DSCN3622__1280x960_.jpglarge_DSCN3615__1280x960_.jpglarge_DSCN3617__960x1280_.jpglarge_DSCN3631__1280x960_.jpglarge_DSCN3637__1280x960_.jpg
Exact 2 minuten werd er stil gestaan bij klokslag middernacht, waarna de mensen weer vrolijk verder aan het dansen gingen. Het was een leutige boel. Jammer genoeg waren wij niet zo op de hoogte gebracht van de BYO ( Bring Your Own Booze) – regel die er gold. Eén uur later in 2012 stonden we dus al droog want ook de high school punch was tegen die tijd al opgesoupeerd. Onze zoektocht naar een feest met vloeistof kreeg dus nog een staartje…
Het centrum van de stad, waar we ons voordien van hadden afgezonderd, had een ware metamorfose ondergaan. Het Fed Square leek op kat – en muisspel van groot formaat waar een mix aan leeftijden en nationaliteiten, luid en vaak dronken, kris kras door en achter elkaar liepen. Rondom ons braken de spauwsessies en vechtpartijen spontaan uit, terwijl de in gele vestjes gehulde autoriteiten de mensenmassa uit elkaar probeerde te houden. Nu begrijpen we al iets beter waarom ze hier in het openbaar niet mogen drinken en elke liquor store voorzien is van 2 stoere sequrity guards. Geef de Ozzies drank en het loopt garanti fout ;-)!
large__MG_8283__1280x853_.jpglarge__MG_8314__1280x853_.jpg
Wij zelf, compleet nuchter ten gevolge de BYO-regel, gingen nog even op zoek naar een andere, mogelijke feestgelegenheid maar de meeste plekken sloten jammer genoeg al de deuren om 2 uur. Wederom om de zatte Ozzies tegen zichzelf te beschermen?
een optie om goede muziek te horen, tegen jammer genoeg een veel te hoge prijs, was een rockbar in de straat met de toepasselijke naam, ACDC lane!

een optie om goede muziek te horen, tegen jammer genoeg een veel te hoge prijs, was een rockbar in de straat met de toepasselijke naam, ACDC lane!


Het lokale nieuwsaker kondigde uiteindelijk slechts 2 feestslachtoffers aan, een gegeven waarop de Ozzies, zoals gewoonlijk, gevat antwoorden met een ‘no worries guys’! Bij deze wensen we u en u en u dan ook NO WORRIES in 2012!

De dag na oudjaar stond het productiviteitspijl, zoals dat hoort, op 0 en brachten we voornamelijk horizontaal onze dag door. Om de avond muzikaal af te sluiten, sleurden we onszelf nog naar het dichtstbijzijnde park voor een gitaar – en samenzang sessie. We verdienden er niets aan, maar de rustgevende zonsondergang maakte dit gelukkig helemaal goed!
large_DSCN3664__960x1280_.jpg
En dat was Melbourne, voorlopig toch. Weldra keren we hier terug en verblijven we bij het sympathieke, Belgische duo Tom en Ruth! Maar eerst volgt de lang verwachte ontmoeting met onze hopelijk al even sympathieke Hippie Camper!
gepakt en gezakt aan het wachten op tram en bus die ons naar de hippie camper zou brengen (wat later dan verwacht omdat het gitaarkoffertje, rechts op de foto, was achter gebleven op de bus hm....

gepakt en gezakt aan het wachten op tram en bus die ons naar de hippie camper zou brengen (wat later dan verwacht omdat het gitaarkoffertje, rechts op de foto, was achter gebleven op de bus hm....


Geplaatst door sacha jay 2:47 Gearchiveerd in Australië Reacties (2)

Treat Yourself!

KL – Kuala Lumpur

sunny 28 °C

Na oneindig veel nachten doorgebracht te hebben in een budgettair, vaak vuile hostel, besloten we onszelf een 5 sterren pimped out luxurious overnachting kado te doen in 1 van de skyskraper (wolkenkrabber) hotels die de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, rijk is.
Omdat het Kerstmis is. Omdat het kan.
Na een korte overweging kozen we voor een ruime (35 vierkante meter begot!) luxe kamer in het design, business hotel G Tower! Voor ‘slechts’ 90 euro nestel je je neer in een zetel van Italiaanse makelij en schuif je ’s morgens mee aan het overvloedige ontbijtbuffet. Om nog maar te zwijgen van de 2 grote flatscreens in je kamer (tv kijken vanop het toilet is darmflora bevorderlijk!), de 2 buitenzwembaden op level 7 en 11 en het verbluffende uitzicht over de skyline van Kl gezien vanaf de skyview bar…

Kijk mee, steek je ogen even uit van jaloezie en boek daarna zelf je retourtje richting KL!
large__MG_7901.jpg
large__MG_7905.jpg
large__MG_7908__1280x853_.jpg
large_DSCN3454.jpg
a room with a view...

a room with a view...


Sacha strijkt voor het eerst in... Maleisië!

Sacha strijkt voor het eerst in... Maleisië!


large__MG_7937.jpg
large__MG_7993.jpg
de koks genieten van het uitzicht voor ze gaan koken op de 9e verdieping

de koks genieten van het uitzicht voor ze gaan koken op de 9e verdieping


large__MG_7995__1280x853_.jpg
ook in Maleisië zijn er auto's, veel auto's, heel veel auto's, met file-issues...

ook in Maleisië zijn er auto's, veel auto's, heel veel auto's, met file-issues...


large__MG_8001.jpg
large_DSCN3489.jpg
een zwembad op de 11e verdieping kon niet ontbreken, met uitzicht op de wolkenkrabbers, that is!

een zwembad op de 11e verdieping kon niet ontbreken, met uitzicht op de wolkenkrabbers, that is!


large__MG_8006.jpg
Sacha is blue and sips on a cocktail

Sacha is blue and sips on a cocktail


dessert als room service...

dessert als room service...

Van een duur hotel naar een dure bestemming! Finally, down under – Melbourne comin’ up!

Geplaatst door sacha jay 0:28 Gearchiveerd in Maleisië Reacties (1)

Christmas diving

Koh Thao

semi-overcast 24 °C

Op de nachttrein van Laos naar Bangkok ontdek je niet alleen de luxe van een slaapcoupé ( slapen tijdens lange ritten maakt de volgende dag een pak draaglijker ) maar kom je ook in aanraking met muzikanten die dringend op zoek zijn naar mede-muzikanten. Zo ook op perron 2 in het bewuste treinstation. Een Franse muzikant sprak Sacha aan om even te jammen en toen ontstond er een experimentele fusion van jazz en rock.
large_5IMG_6741__1280x853_.jpgsacha in de nachttrein! wat een verademing na al die soms ellendige busreizen ...

sacha in de nachttrein! wat een verademing na al die soms ellendige busreizen ...

Kerstmis vieren op een bestemming waar de temperaturen zomers aanvoelen, is een ervaring apart. Kerstmis vieren onder water is des te specialer! Omdat we snorkelen als de besten en onze zwemskills ook niet te evenaren zijn, besloten we second base te gaan en ons in te schrijven voor een duikcursus. Koh Thao, één van de eilanden gelegen aan de oostkust van Thailand, staat bekend om haar goedkope en goede duikcursussen. Met meer dan 50 duikorganisaties is Koh Thao zelfs het grootste duikoord in ZO Azië! De meest betrouwbare organisaties zijn aangesloten bij de Amerikaanse Padi 5 sterren duikassociatie. Een beginners duikcursus van 4 dagen kost ongeveer 250 euro, accommodatie inclusief!

Onze duikinstructor Steve van Simple Life duikers was uiteraard een stoere Londense dude die volgeklad stond met voor hem betekenisvolle tattoos. Jongens zoals Steve vind je in overvloed op Koh Thao, evenals tatoo/piercing shops en 7elevens. Voor ieder wat wils dus.
Na 2 dagen videoinstructies en een dosis theorie achter de kiezen, start je met een oefenduik in het zwembad. De eerste keer langdurig ademen onder water is een beetje raar edoch leuk, plezant en geinig. Vervolgens trek je de woelige zee op voor 2 duiken van 12 meter diepte en 2 ultieme duiken van telkens 18 meter.

Samen met een buddy, in mijn geval Sacha, zwem je telkens ongeveer 45 minuten rond in het azuurblauwe water en ontmoet je scholen exotische vissen en fel gekleurde koralen. Omdat het weer op Koh Thao vrij wisselvallig was tijdens ons verblijf, zagen we jammer genoeg geen schildpadden (en dat voor turtle island, de nochtans letterlijke betekenis van Koh Thao!) en geen whale sharks. Bummer!

Onze ervaringen kort opgelijst.

  • Leslie: werd al zeeziek na een boottrip van 10 minuten. Kreeg diarree-aanvallen van de duikstress en haar trommelvliezen sprongen bijna uit haar oren bij het afdalen in het water. Ondanks deze ongemakken vindt ze het duiken geweldig en wil ze spoedig meer van dat!
  • Sacha : kotste zijn lijfje leeg na de tweede duik (seasick sacha?!), verloor bijgevolg gewicht en kon maar moeilijk beneden blijven (positive buoyance) maar had weinig tot geen last van de anders zo gevoelige oren. Ondanks deze futiliteiten, wil hij spoedig opnieuw duiken in een area waar meer te bespeuren valt dan enkel wat snotvisjes en koralen.

large_DSCN3432__1280x960_.jpglarge_DSCN3434__1280x960_.jpglarge_DSCN3444__1280x960_.jpglarge_DSCN3427__1280x960_.jpglarge_DSCN3447__960x1280_.jpglarge_DSCN3424__1280x960_.jpg

Wat valt er in Koh Thao verder nog te beleven?

  • De hotels ( resorts en hostels ) flankeren de kustlijn en bieden gezellige restaurantmogelijkheden aan op het strand. Alternatieve jongens met vuurballen en – stokken zorgen voor het gratis vermaak.

large__MG_7253__853x1280_.jpglarge__MG_7300__1280x853_.jpg

  • Bars en restaurants zijn er in overvloed evenals heerlijk eten!

large__MG_7528__1280x853_.jpg
getuige daarvan onze heerlijke kerstmaaltijd bij de lokale Indiër!

getuige daarvan onze heerlijke kerstmaaltijd bij de lokale Indiër!


sommige restaurants houden er wel erg grappige huisregels op na...

sommige restaurants houden er wel erg grappige huisregels op na...

  • Elke avond zijn er beachparty’s op het strand voor de dansmuziek minnende jongeren!

large_DSCN3409__1280x960_.jpg

  • Vrouwen kunnen er hun winkelwoede kwijt in de vele goedkope flip flop, kledij, bril en – hoedwinkeltjes.
  • En, niet te vergeten, een ruime selectie aan Thaïse ladyboy’s paraderen er rond in de straten en in de fameuze Queen’s cabaret bar.

Over dat laatste nog het volgende. Omdat de dansmuziek in de lelijk ogende pubs ons weinig interesseerde, gingen we op zoek naar een alternatief voor ons avond entertainment. Daarbij botsten we op Queen’s cabaret, een donkere bar waar elke avond gratis ladyboy cabaret shows worden gehouden. De show is er eentje met een hoog glitter en glamour gehalte waarbij de vaak erg knappe ladyboys de ene popsong na de andere perfect playbacken. Hun outfits en naadloos uitgevoerde dansmoves maken het plaatje compleet! Na een wervelende show van 60 minuten waren we zo onder de indruk van de dames (ze verkiezen het woord ‘lady’) dat onze journalistieke & fotografische ambitie nilles willes de kop opstak. De volgende dag drongen we dan ook de backstage binnen en maakten we een uitgebreide fotoreeks + interview over het Ladyboy fenomeen in Thailand.
large__MG_7359__1280x853_.jpglarge__MG_7388__1280x914_.jpglarge__MG_7030__1280x853_.jpglarge__MG_7009__1280x878_.jpg
wie heeft de grootste tieties? deze keer won Leslie niet...

wie heeft de grootste tieties? deze keer won Leslie niet...

large_IMG_7810__1280x853_.jpg
Benieuwd naar meer? Check de pics page van Sacha via deze link.

Het interview heeft nog wat montagewerk nodig…

En voor we het vergeten…Merry Christmas 2 ya all!

Geplaatst door sacha jay 3:30 Gearchiveerd in Thailand Reacties (3)

Take it easy!

The 4000 Islands in the south

sunny 29 °C

In het droogseizoen wordt de Mekong doorklieft door grote en kleine eilanden. Een zandberg met wat groene wildgroei wordt beschouwd als een eiland. Op die manier kom je dus al snel aan een totaal van 4000. De 3 belangrijkste eilanden waar accommodatie voor toeristen terug te vinden is, zijn Don Khong, Don Det en Don Kon. Om tot bij de eilanden te geraken, besloten we langs de weg elke wagen te stoppen die ons kon vervoeren richting de pier die je naar de eilanden brengt. We dachten na een klein uur succes te hebben in het liften, met een zalige rit achter in de pick up, maar toen kwamen de dollartekens te voorschijn in de ogen van de chauffeur...
large__MG_6493__1280x853_.jpgonze Belgische metgezellen in een diepe slaap op de pick up, toevallig of niet (luie?) walen :-)

onze Belgische metgezellen in een diepe slaap op de pick up, toevallig of niet (luie?) walen :-)


Het grootste eiland en ook het eerste op ons lijstje, is Don Khong. Met de fiets doorkruis je het eiland in slechts 2 uur tijd. Buiten wat dorpen, enkele bouwvallige Wats, de kronkelige rivierlijn van de Mekong en een mooie zonsondergang valt er in Don Khong weinig te bekijken.
tijdens onze fietstocht waren we getuige van het einde van een schooldag die traditioneel communistisch gewijs wordt afgesloten met het salueren van de Laotiaanse vlag en het zingen van het volkslied

tijdens onze fietstocht waren we getuige van het einde van een schooldag die traditioneel communistisch gewijs wordt afgesloten met het salueren van de Laotiaanse vlag en het zingen van het volkslied

oké, eend is lekker, maar het moordproces aanschouwen is iets anders

oké, eend is lekker, maar het moordproces aanschouwen is iets anders


large__MG_6569__1280x853_.jpglarge__MG_6576__1280x853_.jpgdeze zonsondergang ondergingen we met een pint en zicht op Cambodja, dat aan de overkant van onze rustplaats gelegen was!

deze zonsondergang ondergingen we met een pint en zicht op Cambodja, dat aan de overkant van onze rustplaats gelegen was!

large__MG_6620__1280x853_.jpg
Jong volwassenen als onszelf duiken daarom ook al snel onder in het bruisende Don Det dat de toerist alles aanbiedt voor een relaxt verblijf. Kies een kant, sunset of sunrise, en check voor 4 euro per nacht in een simpele houten bungalow met terras en hangmat! De meesten brengen de dag horizontaal in hun hangmat door en nuttigen daarbij enkele happy ( zie Vang Vieng ) producten om het gemakzucht nog wat aan te dikken. Bij nacht openen de vele bars en restaurants hun deuren en bieden ze de toeristen elk een middelmatige keuken en free wifi aan. Omdat het eiland afhankelijk is van de toevoer aan producten van het vastenland, is de helft van de menukaart vaak niet beschikbaar! Voor culinaire hoogstandjes zijn de eilanden dus niet echt een must visit.
Samen met Albert, Laura en ook het Nederlandse duo Wouter en Noortje ‘relaxten’ we 3 dagen lang in Don Det. Omdat je van al dat relaxen serieus moe wordt, besloten we ons geluier te onderbreken voor een hele dag kajakken. De kajaktrip voerde ons langs 2 grote watervallen (o.a. Kho Phapheng, de grootste in ZO-Azië!) het eiland Don Kon en een plek voor dolphin spotting (de witte Irrawaddy zoetwater dolfijn zwemt vrolijk rond in sommige gedeelten van de Mekong ) Wegens geen fotomateriaal ( camera’s en water zijn een gevaarlijke combinatie!) moet je het dus maar stellen met deze google afbeeldingen. Van de dolfijnen zagen we overigens enkel maar de vin of de rug, hun peniskopjes hielden ze angstvallig verborgen in het water.
irrawaddy1.jpgNooit geweten dat kajakken zo vermoeiend kon zijn, zeker na 2 dagen compleet plat liggen. Met Don Det kwam er een einde aan 3 weken relaxt reizen door het al even relaxte, mooie Laos. We lieten Laos achter ons, alsook Albert en Laurie die hun trip voortzette richting Indonesië.
het Nederlandse duo Wouter en Noortje tijdens een zonsondergang op één van de kleinere eilandjes

het Nederlandse duo Wouter en Noortje tijdens een zonsondergang op één van de kleinere eilandjes


large__MG_6638__1280x853_.jpglarge__MG_6664__1280x853_.jpglarge__MG_6700__1280x853_.jpglarge_IMG_6726__1280x853_.jpg

Geplaatst door sacha jay 4:58 Gearchiveerd in Laos Reacties (0)

Heading south…

Wat Phou & Elephant riding

sunny 29 °C

Alvorens we enkele dagen zouden relaxen op de 4000 eilanden die Laos rijk is, maakten we nog een culturele en lichtjes avontuurlijke stop in Champasak!
Champasak is een stadje, bestaande uit maar enkele straten en gelegen aan de idyllische Mekong. De meeste guesthouses grenzen aan het water waardoor hun restaurants een prachtig uitzicht geven over de immer rustgevende Mekong rivier. Naast het staren naar de rivier, kan je vanuit Champasak ook perfect een daguitstap doen naar de Khmer ruïne Wat Phou. De pre-Angkor tempels (of wat er van overblijft) zijn onderdeel van de UNESCO World Heritage Site en gelegen aan de voet van de Lingaparvata berg. De site start met een ovaalvormig meer dat uitzicht geeft op de hoop stenen die ooit het tempelcomplex moesten voorstellen. Via trappen kom je op verschillende niveau’s terecht met alweer meer stenen, rotsen, pilaren en een kleine tempel waarin Boedha huist. Des te hoger je gaat, des te mooier het uitzicht. Dat spreekt voor zich. Toch vonden wij de Wat Phou ruïne niet zo fascinerend, maar dat is dan uiteraard puur persoonlijk.
large__MG_6197__1280x853_.jpgeen slang! gelukkig voor ons had ze net gegeten en was ze niet giftig...

een slang! gelukkig voor ons had ze net gegeten en was ze niet giftig...

large__MG_6236__1280x853_.jpg
large__MG_6269__1280x853_.jpg
Een leuk overblijfsel uit het Franse koloniale tijdperk is de jeu de boulle. In vele steden vind je petanque pleintjes waar jong en oud de hele dag door competities houden. Omdat Albert en Sacha hun kunnen in het spel graag wilden tentoon spreiden, gingen ze een competentie aan met de plaatselijke jeugd. Al gauw bleken de twee 30-jarigen de duimen te moeten leggen voor de 16 plussers die met oog voor precisie en de juiste souplesse bijna elk spelletje wisten te winnen. Belgium 0 – Laos + enkele euro’s!
large_IMG_6311__1280x853_.jpglarge_IMG_6304__1280x853_.jpg
Xe Pian national park
In heel Azië vind je ze! Met hun enorme poten, hun grijze, rubberachtige huid en eeuwige glimlach lopen ze log en traag over elk soort ondergrond dat zich voor hen ontvouwt. Vooral de 2 meisjes in het gezelschap, L & L, hebben een grote sympathie voor dit beest en wilden dan ook graag wat dichter in hun gezelschap vertoeven. In de Xe Pian national protected area, gelegen ten zuiden van Laos, niet ver van Champasak, kan je in een mooie omgeving een ritje maken op een olifant. Toegegeven, een olifantenritje is saai en bij momenten zelfs pijnlijk! De rug van de olifant is hard, het zitje oncomfortabel en de tocht ellendig traag. Onze olifant was dan ook nog eens een oud besje die na elke bocht automatisch een rustpauze inlaste. We voelden dus al snel medelijden met het dier dat zoveel moeite moest dus om zich en ook ons naar boven te slepen. Na een veel te lange 90 minuten kregen we gelukkig nog even wat personal time met de olifant en beloonde we het arm schaap met een sappige stok palmsuiker. Geweten gesust, olifantje gelukkig! Denken we toch…
large__MG_6351__1280x853_.jpglarge__MG_6338__1280x853_.jpglarge__MG_6332__1280x853_.jpglarge__MG_6328__1280x853_.jpg
Na onze succesvolle olifantenontmoeting ontmoette we de plaatselijke Toy boy. Toy, want zo heette de knaap, sprak vrij vlot en vooral grappig Engels en wilde ons graag de rest van de dag vermaken. Om zijn overenthousiasme wat te temperen, beloofden we hem tegen valavond opnieuw te ontmoeten op het sportveld voor een potje 'takro'. Alvorens ons over te geven aan deze sportieve uitspatting, wilden we toch nog even de mooie natuur, de loze vissertjes, de plaatselijke bewoners en dieren van dit natuurpark ontdekken.
large__MG_6404__1280x853_.jpg
Het spelletje takro is een combinatie van volley – en voetbal en wordt gespeeld met een kleine, uit bamboe vervaardigde bal. Voor de tweede keer gingen Albert en Sacha de uitdaging aan en vervoegden ze de plaatselijke teams. Of de 2 Belgische jongens een echte meerwaarde voor de ploeg betekenden, valt te betwijfelen maar zowel zij als hun ploegmaten hadden er plezier in.
large__MG_6481__1280x853_.jpg
Na al dat sporten was het meer dan hoog tijd geworden om weer eens te relaxen zoals dat enkel in Laos kan! Island hoppin’ it is!
bonnie and clyde, part 2!

bonnie and clyde, part 2!

Geplaatst door sacha jay 4:36 Gearchiveerd in Laos Reacties (0)

(Berichten 11 - 15 uit 33) « Pagina 1 2 [3] 4 5 6 7 »