Een Travellerspoint blog

Welcome in the Kingbom of Thailand!

Bangkok, Thailand

sunny 35 °C

Dat stond er te lezen op de vele digitale schermpjes die de moderne luchthaven van Bangkok rijk is. Een schrijffoutje in een land dat verre van perfect is, maar waar haar charme beklijvend is, haar straten levendig en haar keuken onweerstaanbaar.
Long live the King in the Kingdom of Thailand!

Long live the King in the Kingdom of Thailand!


large__MG_2444__1280x853_.jpg
large__MG_2442__1280x853_.jpg

Opnieuw waren we aanbeland in Bangkok, onze finale bestemming van onze 4 maand lange trip. In Bangkok eindigen, is eindigen in schoonheid, want deze stad zorgt zelfs na een derde bezoek nog voor een aangename verwondering.

Deze keer lag onze hostel vlakbij partyhub Khao San Road, waar de bars met te luide muziek elkaar proberen overtreffen, de Pad Thai kraampjes je voor een halve euro een bordje noedels aanreiken en waar de Pussy Chopsticks je langs alle kanten worden aangeboden.
een hippe vogel gespot op de Khao San Road

een hippe vogel gespot op de Khao San Road


voet - en schoudermassages worden tegen een prikje aangeboden op straat!

voet - en schoudermassages worden tegen een prikje aangeboden op straat!


Zo'n 'chopsticks' hadden al in oktober onze interesse opgewekt, maar om de spanning wat op te bouwen, hadden we de pussy-ervaring uitgesteld tot nu. Samen met het Nederlandse duo Noortje en Wouter, die we in Laos ontmoet hadden, vertrokken we per tuk tuk voor een lang verwachte avond vol Pussy’s!
Dat Bangkok de eer voor het grootste aantal verkeersdoden mag opstrijken, verbaast ons niets. Een rit met een tuk tuk doet ons spontaan prevelen tot God en eender welk ander hoger goed. Nog minder dan mezelf houden de tuk tuk bestuurders bijna geen afstand tegenover hun voorganger en wringen ze zich bovendien tussen elke auto of bus. Onze 2 bestuurders hielden dan ook nog eens een korte race wat onze doodsangst enkel maar versterkte. Anyway – we kwamen in een recordtijd en gelukkig toch heelhuids aan bij het Pussy chopstick gebeuren.
Noortje en Wouter beleven de schrik van hun leven tijdens een heftig tuk tuk ritje!

Noortje en Wouter beleven de schrik van hun leven tijdens een heftig tuk tuk ritje!


Omdat we in de wat brakke bar geen foto’s mochten nemen, volgt hieronder een plastische beschrijving van het gebeuren.
In het midden van de donkere kamer staat een klein podium omringd door 4 strippalen. Om beurten verschijnen er meisjes (of soms tot meisjes omgevormde jongens) in bikini op het podium. Na een klein voorspel waarbij de Thaïse dame wat speels rond de paal kronkelt, volgt een korte striptease waarbij ze haar bikini broekje voorzichtig uitdoet. Nadien volgt dan de uiteindelijke pussy-act. De dames zijn getraind in een hele reeks pussy acrobatie waarbij een uitmuntende controle van de bekkenbodemspieren een essentieel element is. De ene opent Cola flesjes met haar pruim, terwijl de andere de kaarsjes van de taart één voor één weet uit te blazen. Misschien wel de meest ludieke act was diegene waarbij het meisje bananen uit haar edele deeltje wist te schieten. Gretige, mannelijke blanke toeristen vingen de sappige bananen vervolgens op. Grappig, soms ook schrijnend maar veelal fascinerend. De laatste act was misschien wel het meest verrassend aangezien deze rechtstreeks uit een pornofilm stamde. Je zag de toeristen plots wat vervelend schuifelen op hun stoel om daarna, een beetje gedegouteerd, hotelwaarts te keren. Ook wij verlieten na deze laatste, schunnige act de Pussy show. Thailand en haar seksindustrie in vol ornaat. We waren er even getuige van.

Naast de ‘verkoop’ van vrouwelijk schoon, heeft Bangkok nog vele andere markten, met de weekendmarkt van Chatuchak als koploper. De markt lijkt wel enkele voetbalvelden groot en je loopt er dan ook garanti verloren tussen de vele kraampjes. Alles wat je zoekt, kan je hier vinden. Van kledij, souvenirs, bloemen tot vissen en zelfs eekhoorns. Wij werden wat overstelpt door de grootsheid en de chaos van het gebeuren, iets wat onze souvenirzoektocht niet echt ten goede kwam.
large__MG_2195__1280x853_.jpgeen enthousiaste marchant die voor 50 cent zijn waren wilde verkopen.

een enthousiaste marchant die voor 50 cent zijn waren wilde verkopen.


een plaatselijk bandje op de markt met een jonge, vals zingende zangeres

een plaatselijk bandje op de markt met een jonge, vals zingende zangeres


large__MG_2238__1280x853_.jpg
bizarre straatartiesten op de markt

bizarre straatartiesten op de markt


large__MG_2219__1280x853_.jpgop Chatuchak kan je zelfs schildpadden, konijnen en eekhoorns kopen

op Chatuchak kan je zelfs schildpadden, konijnen en eekhoorns kopen


de drukte nabij de markt van Chatuchak!

de drukte nabij de markt van Chatuchak!

Om Bangkok een keer op een andere, nieuwe manier te ontdekken, schreven we ons op onze voorlaatste dag van de reis in voor de Co Van Kessel fietstoer. Vanaf het ochtendgloren vertrokken we per fiets vanuit Chinatown voor een ontdekkingstocht door de stad. Alle geuren en kleuren drongen tot ons door langsheen de smalle steegjes en markten in Chinatown. We passeerden de lokale vismarkt tot de kitscherige prulletjessteeg Sommige straatjes zijn zo nauw dat je met je fiets tussen twee muren (en een occasionele boom) moet door manoeuvreren. Op veel plaatsen in Bangkok zie je de schade van de lange overstromingen nog. Zo staat de grens van het water duidelijk afgetekend op vele muren langs de rivier en meer de stad in. Dat zie je het best tijdens een tochtje over de vele zijkanaaltjes van de Chao Phraya. Het trappelen werd namelijk afgewisseld door een verfrissende overzet of tochtje met motorboot wat je een ander, mooi beeld van Bangkok geeft. De motorboot dropte ons af aan de groene overkant van Bangkok. Daar wachtten ons idyllische rijstvelden, palmbomen, traditionele huisjes en prachtige tempels die blonken in de warme Thaise zon. Na een uitgebreide Thaïse lunch, werd het ons opnieuw duidelijk hoe divers en mooi Bangkok wel niet is!
large__MG_2373__1280x853_.jpglarge__MG_2294__1280x853_.jpg
large__MG_2316__1280x853_.jpgde hoogte van het water tijdens de overstromingen staat nog afgetekend op de gebouwen langs en in de Chao Phraya rivier

de hoogte van het water tijdens de overstromingen staat nog afgetekend op de gebouwen langs en in de Chao Phraya rivier


large__MG_2322__1280x853_.jpglarge__MG_2337__1280x853_.jpglarge__MG_2353.jpglarge__MG_2404__1280x853_.jpglarge__MG_2385__1280x853_.jpglarge__MG_2376__853x1280_.jpglarge__MG_2406__1280x719_.jpgonze 2 sympathieke fietsbegeleidsters

onze 2 sympathieke fietsbegeleidsters


een getatoeëerde monnik met sigaret gespot tijdens onze fietstocht

een getatoeëerde monnik met sigaret gespot tijdens onze fietstocht

Bangkok heeft ook een levendige muziekscène die we gelukkig nog net op tijd ontdekten dankzij een Braziliaanse Amerikaan die we in Laos leerden kennen. Hij wist dat er op de voorlaatste avond van ons verblijf een optreden in ‘the Sonic’ geprogrammeerd stond met als headliner The Pains of Being Pure at Heart, een band die we op Laneway al aan het werk zagen. Voorprogramma zou Japanse postrock en een Thaise vrouwelijke garageband zijn. De beschrijvingen bleken jammer genoeg beter dan de realiteit want de zanger van de Japanse band had beter gewoon zijn mond gehouden (stevige goeie instrumentale stukken werden afgewisseld met flauwe atonale zanglijnen) en de girlsband was vooral voor Sacha leuk om naar te kijken (vooral de drumster dan) al hadden ze toch enkele ‘ok’ songs. Gelukkig stond Pains of Being Pure at Heart strak te spelen, hoewel onze meningen daarover verdeeld waren…

Mijn besluit: muzikaal waren de bands goed, zolang de zangers hun bek maar hielden!
large__MG_2445__1280x853_.jpglarge__MG_2450__1280x830_.jpg
Yellow Fang uit Thailand

Yellow Fang uit Thailand

gitarist en bassist van het Japanse Desktop Error

gitarist en bassist van het Japanse Desktop Error

de headliner van de avond: Pains of Being Pure at Heart

de headliner van de avond: Pains of Being Pure at Heart

alom aanwezig: de iPhone die zorgt voor live captures...

alom aanwezig: de iPhone die zorgt voor live captures...

En hier zitten we dan, op de luchthaven van Bangkok 5 minuten voor boarding tijd. We kijken wat sip naar het beeldscherm terwijl we onze laatste Chang (lekker Thai biertje) gretig naar binnen werken. Vier maanden reizen lijkt lang, maar nog lijkt de tijd te kort. Hypothetische zinnen beginnende met 'hadden we maar...' of 'als we nu..' worden hier nog vaak uitgesproken, maar uiteraard zijn we ook wel kinderlijk gelukkig dat we zo'n vetcoole trip achter de rug hebben. Maar de behoeftige mens van tegenwoordig wil nu éénmaal meer! In ons geval is dat sushi eten in Japan, sardientjes in Sardinië, paard rijden in Mongolië of duiken in Maleisië.

Maar het geld is op, de onderbroeken vuil en de darmen ontregeld. Bummer. Voorlopig blijven we dus een tijdje plakken in Antwerpen city.
Zien jullie snel, luitjes!

Aan de trouwe lezers, u was een fijn publiek.

zoenen

PS: bij het nostalgisch verwerken van de foto's duiken mogelijk nog fotoreeksen van o.m. Australian road kills op, u vindt ze hier binnenkort terug...

Geplaatst door leslie28 10:30 Gearchiveerd in Thailand

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

aaahahahhaaa het is gedaan!
fuck ik ga het missen

kom zo snel mogelijk eens langs voor meer verhalen

door jasper

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint