Een Travellerspoint blog

The 1st Kangaroo we saw…was a dead one!

Hit the road Hippie!

sunny 34 °C

In Melbourne pikten we op 2 januari omstreeks 16 u onze camper op. Maagdelijk wit en versierd met kleurrijke bloemen stond zij (nvdr: de bloempjes en haar elegantie duiden duidelijk op een vrouwtje) te blinken in de zon. Compact maar praktisch ingericht had ze met haar 195700 km al aardig wat kilometers op haar teller staan. Gelukkig zag ze er gezond uit en ready to roll voor opnieuw een slordige 15000 kilometer. Met ons. Nog steeds het olijke duo S & L, ondertussen veranderd in doorwinterde reizigers die lachen bij het zien van een slang, heersers zijn geworden in zelfvoorziening en budgettair overal munt weten uit te slaan.
large__MG_8582__1280x720_.jpg
Na het gemakzuchtige Laos was het nu aan ons om zelf de weg te bepalen doorheen het majestueuze continent genaamd Australië. De roads en highways van Australië staan bekend om hun magnifieke kleurenwissels, hun desolaat imago, hun wilde vegetatie en evenzo wilde wildlife off road. Al dienen we het woord ‘wild’ hier even te nuanceren. De eerste kangeroe die we zagen, was namelijk een plat gereten exemplaar, langs de kant van de weg…
macaber, nietwaar? Maar intrigerend feit dat regelmatig terug komt, zo on the road down under, binnenkort dus kleine fotoreeks over roadkills in Aussie land!

macaber, nietwaar? Maar intrigerend feit dat regelmatig terug komt, zo on the road down under, binnenkort dus kleine fotoreeks over roadkills in Aussie land!


Tijdens lange ritten word je getrakteerd op een natuurlijk schouwspel dat zich langs weerzijden van de pekzwarte weg, in rood, groen en gele kleuren manifesteert. De lucht maakt het pittoresk plaatje compleet met haar felblauwe tot zelfs roze en oranje kleuren. Een dichter vindt maw in dit landschap voldoende stof om meteen aan een nieuwe dichtbundel te beginnen. Over dit landschap later nog meer! Want als de Outback lonkt, wordt het plaatje alsmaar mooier…

Australië ligt aan de andere kant van de evenaar (down under dus) en daarom lopen de seizoenen hier omgekeerd met de Belgische. Terwijl jullie thuis de verwarming een graadje hoger draaien, duiken de Ozzies de kelder in op zoek naar afkoeling. Australië kreunt tussen december en februari onder de hitte!
Om onze bezwete lichaampjes van de nodige afkoeling te voorzien, vertrokken we richting The Great Ocean Road alwaar er ons hopelijk een duik in de frisse oceaan te wachten stond. Na slechts 2 uur links rijden, besloten we onze eerste dag te beëindigen in het kuststadje Geelong. Op de zo goed als volle camping kookten we onze eerste campermaaltijd ( spaghetti, uiteraard!) en stippelden we onze verdere reisroute uit.
large__MG_8349__1280x853_.jpg
Ons oorspronkelijke plan om ten westen van Melbourne de Great Ocean Road af te rijden, werd jammer genoeg al snel de kop ingedrukt toen bleek dat de Ozzies in zomertijd massaal richting westkust trekken om er af te koelen in de aan zee gelegen campings. Bijgevolg zaten wij zonder mogelijke camping én zonder verder plan. Ad hoc als we zijn, kozen we ervoor om later tijdens onze trip een tweede poging te wagen om de befaamde Great Ocean Road te bereizen. Voor nu trokken we ten noorden van Melbourne richting het Grampians Nationale Park.
The Grampians heeft maar liefst 11 campings en zodus was het geen probleem om er onze camper even van een rustplaats te voorzien. De camping was bovendien een attractie op zich met haar lokale wild life (kaketoe’s, emu’s en kangoeroes) die er vrolijk rond de kampeerders paradeerden.
large__MG_8360__1280x853_.jpglarge__MG_8432__1280x853_.jpglarge__MG_8378__..-_kopie.jpglarge__MG_8363__1280x853_.jpglarge__MG_8394__1280x853_.jpg
iemand begon zich op den duur als kangaroo te gedragen...

iemand begon zich op den duur als kangaroo te gedragen...


Naast de vele kangoeroes sprongen nog 2 andere figuren ons in het oog. Achter een struik verscholen, doemde de Apollo camper op van het Nijlense duo Makke en Lien. In tijden van facebook, mail en skype worden toevalligheden geminimaliseerd tot het winnen van de jackpot en zodus was ook deze ontmoeting niet geheel ongepland. Samen met hen dronken we als echte Belgen liters bier en aten we repen chocolade. Naarmate de avond vorderde, werd het des te gezelliger met de ongegeneerde kangoeroes die op korte afstand hun driften niet onder controle wisten te houden. De setting van de avond was er duidelijk geen van een bruin café maar van een openlucht bordeel. Jammer dat de Skippy’s geen demper op hun bekje hebben, want de oergeluiden die zij tijdens de daad produceren, zijn ongehoord en zelfs afschrikwekkend.
large__MG_8451__1280x853_.jpg
Naast driftige dieren, biedt de Grampians haar toeristen gelukkig nog wat meer moois aan. Je kan er milde en stoere wandelingen maken in het grote, groene natuurpark waarbij je omgeven wordt door prachtige zandsteenformaties, metershoge rode rotsen en uiteraard weer een meute op hol geslagen wild life!
Wij kozen voor de Wonderland Range wandeling, een 3 – uur durende wandeling doorheen smalle kliffen en langs stoffige wegen waarbij je op het einde beloond wordt met alweer een prachtig uitzicht. Wat zijn ze daar toch goed in, die Ozzies, in het creëren van look-out points! Net als hun scenic roads (sr in de volksmond), een route, meestal off road gelegen, die je langs mooie natuurpunten leidt.
large__MG_8512__853x1280_.jpglarge__MG_8527__1280x853_.jpglarge__MG_8541__853x1280_.jpglarge__MG_8424__1280x853_.jpglarge__MG_8417__1280x853_.jpglarge__MG_8411__1280x853_.jpg
large__MG_8572__1280x853_.jpg
Verder gingen we in The Grampians elkaar nog even competitief te lijf tijdens een partijtje mini-golf. Als kind vind je zo’n spel fantastisch, maar als volwassenen heb je het na 18 holes echt wel gehad met dit bij nader inzien infantiel spel. De infantiliteit van het spel heeft bovendien niets te maken met het feit dat Sacha won. Het verschil was trouwens niet zo groot. Bovendien heb ik andere kwaliteiten. Ik heb een goede, rechtse slag bij het boksen, moet u weten.
large__MG_8562__1280x725_.jpglarge__MG_8557__1280x853_.jpg
Van de driftige natuur naar de stad! Next town 2 visit: Adelaide, in SA.
de trip naar Adelaide kon niet vertrekken vooraleer Leslie zou poseren in de straat met haar naam die we on the road passeerden...

de trip naar Adelaide kon niet vertrekken vooraleer Leslie zou poseren in de straat met haar naam die we on the road passeerden...

Geplaatst door sacha jay 4:10 Gearchiveerd in Australië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Das die kangaroo die wij een paar jaar geleden hebben doodgereden;)

Nog veel plezier

door stijn sluyts

OOH jaloers jaloers
op het weer, de kangeroes, jullie coole camper,... op alles! :) xxx

door lindsey

Amai dat ziet er allemaal geweldig tof uit! Geniet maar van de zon, want van't weekend begint de winter hier (hij heeft lang op zich laten wachten). x

door kirsten

hela prachtige landschappen
sacha uw foto's worden beter en beter.

die 2 zwarte vogels waren dat emoes????
na de struisvogels de grootste vogels van australië.

hebben nog geleefd met de dino.

kussen,
Goedele

door goedele

very niiiiiiiiiiiiiice indeed

door Tom

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint